Felépítés

Korpusz (a bútor elsődleges szerkezeti eleme)
Lehet színes lehet fehér bútorlap. Élzárás 1- 2 vagy 0,4 mm ABS illetve élfóliázott. Az ABS elzárás roppant tartós de árban többletet jelent a papíralapú élfóliázott bútorlaphoz képest.

Front /ajtók, fiókelőlapok/: MDF front: A hordozóanyag 18 mm vastag, E1 minőségű, hátoldalon fehér laminált MDF lap. Bevonóanyag: 0,4 mm vastag PVC fólia, a magasfényű fóliák 0,8 mm vastagságúak. Ragasztó Henkel vízbázisú környezetbarát ragasztó.

- Tömörfa front: Készülhet fenyő, tölgy, bükk, dió vagy cseresznyefából. Felületkezelés magasfényü esetleg selyemfényü pácolással.

- Laminált front: Az ajtók lehetőleg ABS élzárással készülnek tartósság és esztétika miatt.

A fóliázott, festett, furnérozott MDF ajtók felületét homogén vagy faerezett mintával láthatják el. Az egyszínűtől, a lakkozott-antikolt felületű ajtófrontig tucatnyi szín és erezetminta közül választhatunk. Marásminták tekintetében szinte végtelen variáció lehetséges.

Munkalap: A munkalap esetében fontos szempont, hogy harmonizáljon a már kiválasztott bútorlap színével, és - mivel a leginkább igénybevett felületről van szó - ellenálljon a komoly igénybevételnek, karcolásoknak, vegyi hatásoknak.

Lábazat: Színazonos, vagy egyéb színű bútorlap, pattintós műanyag lábazat, de lehet fix fém, illetve műanyag lábakkal is ellátni a konyhabútorát, egyéb bútorát. Elvárás a teherbírás, tisztántarthatóság, vízállóság.

Fiókok, szerelvények, kiegészítők:

Bútorait felszerelhetjük önbehúzós, csillapítós, zajmentes, részleges, vagy teljes kihúzású fióktípusokkal. A tagolt fiókbelsők átláthatóvá teszik konyhaeszközeit.

Fogantyúk tekintetében a gyártók bőséges kínálattal rendelkeznek. Tartósság, esztétika, hosszú élettartam a főbb szempont. A bútorok belső tereinek optimális kihasználásában segítenek a különböző fémrácsok, tartók, tárolók, melyek igazán emelik a bútor kihasználhatóságát.

Világítás:

Ez a hangulati elem amely lehet spot, rejtett vagy direkt led-világítás, jól kiválasztva, kellően visszafogottan alkalmazva garantálja, a fantasztikus élményt.